Over Frits

Frits Hoekman

Frits Hoekman studeerde in 2000 af als osteopaat aan de International Academy of Osteopathy . Hiervoor werkte Frits al jaren als fysiotherapeut in de Pijp in Amsterdam Zuid.

Sinds 2010 is Frits als osteopaat ook werkzaam bij Sport Medisch Centrum Fysiomed.

Lichaam en geest vormen één geheel. De verschillende weefsels, organen en structuren beïnvloeden elkaar ten gunste of ten ongunste. Problemen in het lichaam beperken zich lang niet altijd alleen tot een lokaal letsel, maar kunnen ook vanuit een andere regio ontstaan of onderhouden worden. Dit holistisch uitgangspunt is een belangrijk principe bij het onderzoeken en behandelen. Het inspireerde hem om na zijn fysiotherapieopleiding eerst acupunctuur en later een 5 jarige studie osteopathie te volgen. Tijdens de osteopathieopleiding vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Hij kreeg nog meer kennis aangereikt hoe alle onderdelen, systemen en organen in ons lichaam streven om met elkaar samen te werken en een krachtig, vitaal geheel te vormen.

Tijdens een behandeling werkt hij er samen met u aan om een verstoring in dit evenwicht met manuele technieken te herstellen.